مجله خلاقیت و نوآوری

طبقه بندی موضوعی

ملزومات موفقیت استارت آپ‌ها

سه شنبه, ۲۸ اسفند ۱۳۹۷، ۰۴:۰۸ ب.ظ

ملزومات موفقیت استارت آپ‌ها

استارت اپ ها چگونه موفق میشوند؟ شروع یک کسب‌وکار، نیازمند طی مراحل مختلف بی‌شماری است. کارآفرین‌های تازه‌کار و موسسان کسب‌وکارهای کوچک، اغلب هنگامی که همه‌ی عوامل موثر در پیاده‌سازی ایده‌ی خود را در نظر می‌گیرند، دچار احساس اضطراب می‌شوند.

علاوه بر آن، ممکن است به نظر برسد که شکست یا موفقیت، به یافتن سرمایه‌گذاران ثروتمند، مربیان متخصص، پوشش رسانه‌ای فراوان و «قهرمان‌»های دیگر بستگی دارد. اما حقیقت این است که شما از همان آغاز، برخی از مهم‌ترین دارایی‌های لازم برای رسیدن به موفقیت را دارید. این موارد چیزی از توانایی‌های ذهنی شخصی شما کم ندارند: قدرت فوق‌العاده‌ی مغز، قلب و دست‌های خود شما.

به بیان دیگر، بخش بزرگی از پتانسیلی که برای موفق شدن دارید، به‌وسیله‌ی موارد زیر تعیین خواهد شد:

  • کیفیت ایده‌ی شما
  • قدرت و صداقتی که در اعتقاد به آن دارید
  • تلاشی که برای به حقیقت بدل کردن آن خرج می‌کنید

با مغز خود به موفقیت برسید: تأثیر ایده‌های مبتکرانه

هر کسب‌وکار موفقی، چه بزرگ باشد چه کوچک، با یک ایده‌ی مبتکرانه آغاز شده است.

شرکت بزرگ «نایکی» (Nike) زمانی متولد شد که بنیان‌گذاران آن، پتانسیل پنهان دستگاه وافل‌ساز را برای ارتقاء قسمت تحتانی کفش ورزشی کشف کردند. هاوارد شولتز، مفهوم اسپرسو فروشی را از ایتالیا به آمریکا برد و استارباکس را به یک پدیده‌ی جهانی تبدیل ساخت و زمانی که جف بزوس در سال ۱۹۹۴ آمازون را پایه‌گذاری کرد، بسیاری حتی چیزی به نام اینترنت را نمی‌شناختند.

ملزومات موفقیت استارت آپ‌ها

درست است که آمال و آرزوهای شما در کسب‌وکار احتمالاً بیشتر در مقیاسی کوچک‌تر از این برندهای معروف در دنیا قرار می‌گیرد؛ اما گام اول شما در هر صورت با طرح یک ایده‌ی مبتکرانه آغاز می‌گردد؛ اما از کجا باید آغاز کرد؟ تیم بری، موسس نرم‌افزار Palo Alto و Bplans می‌گوید که هیچ نقطه‌ی شروعی بهتر از نگاه کردن در آینه نیست. هر کدام از ما، افرادی منحصر به فرد هستیم. هر کدام از ما، درون خود بذرهای موفقیت در کارآفرینی داریم. مفاهیمی که برای ما جذاب هستند، پرسش‌هایی که ما را به فکر وا می‌دارند، مهارت‌هایی که ما را از دیگران متمایز می‌کند و حسی درونی که به ما می‌گوید برخی کارها را می‌توان به شکلی متفاوت و بهتر انجام داد.

داشتن الگوهای الهام‌بخش در کسب‌وکار خوب است؛ اما نباید سعی کنید به دنبال تقلید از موفقیت دیگران باشید. کسب‌وکارهای موفق همیشه بر پایه‌ی استعدادهای خاص و نگرش‌های منحصربه‌فرد افرادی که آنها را پایه‌گذاری نمودند، ساخته شده‌اند. ایده‌ی حقیقتاً مبتکرانه‌ی شما برگرفته از شخصیت منحصربه‌فرد شما خواهد بود.

با قلب خود به موفقیت برسید: قدرت باور مثبت

برای آنکه ایده‌ی خود را به نتیجه برسانید، باید از صمیم قلب آن را باور داشته باشید. اگر نتوانید شور و شوق و اطمینان خود را از ایده‌ای که دارید به دیگران منتقل کنید، در قانع کردن دیگران برای سرمایه‌گذاری موفقیتی نخواهید داشت. شاید ایده‌ی یک کسب‌وکار، «عالی» به نظر برسد؛ اما اگر نتواند احساسات شدید شما را برانگیزاند، احتمالاً ایده‌ی مناسبی برای شما نخواهد بود. به تخته‌ی رسم برگردید و ایده‌ای خلق کنید که واقعاً بتوانید به آن متعهد بمانید.

روحیه‌ی مطمئن و پشتکار، عاملی مهم در موفقیت شما خواهد بود. مطمئن باشید که با تغییرات کنار خواهید آمد و یاد خواهید گرفت چگونه بر ترس خود غلبه کرده و با داشتن اعتماد به نفس، به سراغ تردیدها بروید. شدیداً به شفاف‌سازی اهداف خود پایبند باشید.

ملزومات موفقیت استارت آپ‌ها

مثلاً اگر کارآفرین مشتاقی باشید که با ریاضیات و محاسبات مشکل دارد (و بسیاری از افراد نیز چنین هستند)، پس احتمالاً تحت تأثیر پیش‌بینی‌های مالی قرار گرفته و شروع به اولویت‌بندی امور دیگر می‌کنید. شاید به خود بگویید «زیادی درگیر هستم» و به تعهدات خارجی خود بپردازید یا بیش از حد درگیر جزئیات برنامه‌ریزی مداوم کسب‌وکار شوید.

گاهی فقط برای عقب انداختن کارها، به این رفتارها روی می‌آوریم. گاهی نیز عملاً شروع به آوردن بهانه‌های پیشگیرانه برای شکستی می‌کنیم که می‌ترسیم اجتناب‌ناپذیر باشد. اگر حواس خود را جمع نکنید، ممکن است باورهای منفی به یک پیش‌گویی خودانگیزانه تبدیل شوند.

آزادسازی خود از منفی‌بافی، نیازمند تلاشی آگاهانه خواهد بود. به اهدافی که اغلب عقب می‌اندازید و وظایف سازنده‌ای که بر حسب عادت از آن دوری می‌کنید، دقت نمایید. از خود بپرسید چرا؟ وقتی یاد بگیرید چطور باورهای منفی کندکننده‌ی پیشرفت را شناسایی نمایید، قدرتی را برای تغییر آنها در خود احساس می‌کنید.

از ابزاری استفاده کنید که می‌تواند به شما کمک کند تا جنبه‌های چالش‌برانگیز کسب‌وکار خود را مدیریت نمایید. مثلاً اگر امور مالی، چالش‌برانگیز هستند و متوجه می‌شوید که از بررسی آنها سر باز می‌زنید، از یک ابزار برنامه‌ریزی کسب‌وکار و مدیریت مستمر امور مالی استفاده نمایید که پنلی در اختیار شما قرار می‌دهد تا بدون گرفتار شدن در صفحات گسترده، همواره نقطه‌ای را که در آن ایستاده‌اید، مشاهده کنید.

اگر لازم باشد چیزهای بیشتری درباره‌ی بازاریابی دیجیتالی یاد بگیرید، در یک کلاس آنلاین شرکت نمایید. مجبور نیستید همه‌ی مسائل را یکروزه حل کنید. موفقیت‌های کوچک در تلاش برای فرار از باتلاق به تاخیر انداختن امور، تأثیرات بسزایی خواهند داشت.

با دست خود به موفقیت برسید: تأثیرگذاری تلاش

بهترین ایده‌ها و دلسوزانه‌ترین باورها، بدون وجود اراده‌ای برای اقدام و سخت‌کوشی، بی‌ارزش و ناچیز خواهند بود.

گاهی می‌شنوید که مردم با اشاره به «خوش‌شانسی» از موفقیت رهبران کسب‌وکار صحبت می‌کنند. افرادی که چنین نظری دارند، دانش یا تجربه‌ی عملی اندکی از شروع یک کسب‌وکار داشته‌اند.

اگر باور داشته باشید که با پشتکار می‌توان موفق شد، چارچوب ذهنی مناسبی برای هر گونه تلاش در جهت رشد کسب‌وکار خود دارید. افرادی که به موفقیت از طریق شانس اعتقاد دارند، احتمالاً بهتر است به سراغ خرید بلیط‌های بخت‌آزمایی بروند و شرکت در قرعه‌کشی‌ها بروند. در دنیای کسب‌وکار، چیزی به نام شانس وجود ندارد؛ دلیل موفقیت، اراده و تمایل به سخت‌کوشی در جهت رسیدن به آن است.

افرادی که به سخت‌کوشی عادت دارند، به هنگام بروز چالش، دچار وحشت می‌شوند. آنها برای به‌دست آوردن مهارت‌های جدید مشتاق هستند؛ زیرا سریع می‌توانند از این مهارت‌ها در راه مفیدی بهره ببرند. برعکس تصویری که چشم‌انداز «بلندپروازی» به ذهن انسان می‌آورد، احتمالاً متوجه خواهید شد که خلاق‌ترین اندیشه‌ها عملاً زمانی که درگیر انجام کاری سازنده هستید، به ذهن شما می‌آیند. حتی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که افراد سخت‌کوش معمولاً از افراد بیخیال بیشتر عمر می‌کنند.

توماس ادیسون جمله‌ی معروفی دارد: «نبوغ از ۱ درصد انگیزه و ۹۹ درصد تلاش به‌وجود می‌آید.» از زمان ادیسون تاکنون، دنیا دچار تحولات فراوانی شده است؛ اما هنوز هم سرمایه‌ی پشتکار، موثرترین نوع سرمایه برای شروع کسب‌وکار است.

روش‌هایی عملی برای شروع

اگر به شروع یک کسب‌وکار فکر می‌کنید اما هنوز دست به کار نشده‌اید، به چند روش می‌توانید در مسیر موفقیت گام بردارید.

۱- اگر ایده‌ای برای کسب‌وکار دارید، یک طرح کسب‌وکار سریع یادداشت کنید: برنامه‌ی یادگیری

۲- ایده‌ی خود را اعتبارسنجی کنید و اطمینان حاصل نمایید که ارزش دنبال کردن را دارد.

شور و اشتیاق مهم است؛ اما جزئیات نیز اهمیت دارد.

از برنامه‌ریزی خاص خود استفاده نمایید تا کمک کند کاملاً بازار هدف ایده‌آل، ویژگی‌های محصول یا خدمات و اینکه نیاز به وام یا سرمایه‌گذاری خصوصی دارید یا خیر را بررسی نمایید. این چک‌لیست اعتبارسنجی ایده به شما کمک می‌کند تا همه‌ی جوانب امر را بسنجید.

۳- فراموش نکنید که به جزئیات بپردازید

زمانی که آماده‌ی شروع کسب‌وکار هستید، باید به ثبت ساختار قانونی کسب‌وکار خود، انجام تحقیق بازار، یافتن دفتر کار در صورت لزوم، ایجاد سایتی برای کسب‌وکار آنلاین و موارد فراوان دیگر فکر کنید!

وقتی استارت‌آپ یا کسب‌وکار کوچک خود را راه‌اندازی می‌کنید، از درخواست کمک و حمایت شبکه‌ی خود واهمه نداشته باشید. یافتن یک مشاور هم می‌تواند راهگشا باشد. موفق باشید!

 

منبع: چطورپدیا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی